Wat je moet weten over WordPress plugin conflicten

Als we het hebben over de mogelijke problemen die WordPress plugins voor je website kunnen veroorzaken, dan denk je waarschijnlijk aan slecht gecodeerde plugins die leiden tot performance problemen en kwetsbaarheden. Of misschien heb je weleens iets gelezen over neppe plugins, en maak je je nu zorgen over de authenticiteit van de plugins die je wilt installeren. Maar er is nog een plugin-gerelateerde kwestie waar je van op de hoogte moet zijn als je nieuwe plugins toevoegt of bestaande plugins update: WordPress plugin conflicten.

Oorzaken van WordPress plugin conflicten

Het is natuurlijk fantastisch dat we de keus hebben uit duizenden plugins van verschillende ontwikkelaars, die allemaal gebouwd zijn voor specifieke doeleinden. Dat gezegd is er geen garantie dat één ontwikkelaar heeft gemaakt geen conflict oplevert met iets anders op je website. Dit soort problemen zijn doorgaans het resultaat van:

  • Een conflict tussen twee plugins.
  • Een conflict tussen je thema en een nieuwe of geüpdatete plugin.
  • Een conflict tussen een plugin en je huidige WordPress versie.

Symptomen van een plugin conflict doen zich doorgaans in een of twee vormen voor. Zo kan het zijn dat je site zich vreemd begint te gedragen (een plugin die niet meer werkt zoals het hoort, bijvoorbeeld), of het white screen of death steekt zijn lelijke kop op na de laatste update of laatste installatie van een nieuwe plugin.

Als jij ook te maken krijgt met plugin conflicten in WordPress, moet je weten hoe je moet troubleshooten en wat je moet doen om het probleem snel te verhelpen.

WordPress plugin conflicten troubleshooten

Er is een goede reden waarom WordPress en andere plugin repositories zoveel details, technische specificaties en reviews verstrekken. Het is omdat er van gebruikers verwacht wordt dat ze deze informatie doornemen alvorens een doordachte beslissing te maken met betrekking tot welke plugins ze toelaten op hun site. Dit is met name belangrijk voor gebruikers die niet in staat zijn om de code te inspecteren, maar wel willen weten of er potentiele kwesties zijn waar ze op moeten letten.

Maar laten we eens zeggen dat er geen openbaar gemaakte problemen met een plugin bekend zijn. Wat doe je als een plugin ineens niet meer werkt, als je een foutmelding krijgt, of je ineens het White Screen Of Death ziet?

Als dit ebeurd hoopt u dat u ergens nog een backup van uw WordPress website heeft staan om terug te zetten. Toch komt het vaak voor dat er geen backup is en moet u een WordPress expert inhuren om het voor u op te lossen.

Met de WordPress onderhoud service van WP 360 heeft u dat probleem in ieder geval niet. Want wij verzorgen het onderhoud van uw WordPress website en zorgen dat er altijd een backup is van uw website. Daarnaast kijken wij wat de confliten zijn en lossen wij die gewoon voor u op omdat u een WordPress onderhoudscontract heeft.

Wordpress onderhoud uitbesteden
Zijn alle vragen die u heeft beantwoord en wilt u een WordPress onderhoudscontract aangaan
met WP 360 zodat wij gelijk voor u aan de slag gaan? Klik dan hieronder op de knop en wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag.
NU AANVRAGEN
NU AANVRAGEN
ONDERHOUD WEBSITES
KLANTEN
RESELLERS
SUPPORT TICKETS

Auteur gegevens
Wordpress onderhoud expert , WP 360

Laat een reactie achter

Start typing and press Enter to search